Meld deg på

Grønn EU-debatt #6 – Fra jord til bord

Meld deg på

Hvor

Zoom
Digitalt 0000
Norway

Internasjonalt utvalg

Veibeskrivelser i Google Maps

Når

25.10.2022 KL.21:00

Velkommen til Grønn EU-debatt! 

Bli med å utvikle MDGs holdning til spørsmålet om norsk medlemskap i EU. Vi inviterer til en rekke digitale debattmøter i regi av Internasjonalt utvalg i MDG, hvor vi vil ta for oss viktige områder ved EUs funksjon og virksomhet. I møtene vil vi få innledninger fra anerkjente fagpersoner etterfulgt av spørsmål, svar og debatt fra deltakerne.

Nummer seks i rekken har tema Fra jord til bord: Kan vi leve med EUs landbrukspolitikk? Matsuverenitet i WTO: EUs rolle.

Ola Hedstein, som har 35 års erfaring fra norsk matbransje, innleder om landbrukspolitikk. I 17 år jobbet han for Gilde med mattrygghet, kvalitetssikring, krisehåndtering og som direktør for matpolitikk. Han var også spesialrådgiver for Landbruks- og matdepartementet med prosjekter innen sporbarhet og matmakt, før han gikk til stillingen som direktør for Stiftelsen Norsk Mat og senere som leder av Norsk Landbrukssamvirke. Høsten 2020 etablerte Hedstein «Rethink Food» for å promotere bærekraftig matproduksjon i Norge og internasjonalt.

 

Hold av de andre debattene:


#7 Tirsdag 1. november: EUs fiskeripolitikk - venn eller fiende?

#8 Tirsdag 15. november: EUs sikkerhets- og forsvarspolitikk: Hvorfor det? Brexit, Ungarn, Tsjekkia, en lang Ukrainakrig osv: Henger EU sammen i 2035? Spiller det noen rolle for Norge og bør vi gjøre noe for å bidra?

#9 Tirsdag 29. november: EU og big tech: Evner EU å stagge digitale giganter?

#10 Tirsdag 13. desember: EU, Norge, sjølråderett og demokratiunderskudd: Mer eller mindre, i eller utenfor EU? Hva ivaretar sjølråderetten best i 2025 og 2035? Er det å avgi makt til overnasjonale enheter for å oppnå nasjonale mål ensbetydende med å miste sjølråderett?

#11 Tirsdag 10. januar: EUs betydning for personvern og arbeidsmiljø

I perioden januar til mai oppfordres lokal- og fylkeslag til å holde egne diskusjoner og debatter i format og omfang de selv ønsker, foruten å lande på et standpunkt eller innstilling.

 

Ser du ikke knappen for å melde seg på? Kanskje du først må trykke på knappen helt nederst (i det grønne feltet) for å godta cookies. Ser du den fortsatt ikke, kan du prøve å zoome litt ut ved å holde nede Ctrl og trykke på minustegn/bindestrek.

Meld deg på

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle