Strømbonus: Smartere og mer rettferdig!

Vi vil endre regjeringens strømstøtte til en strømbonus. Den gir deg penger rett på konto når strømmen er dyr. Bedre for både deg og miljøet – her er hvorfor.I dag gir regjeringens strømstøtte mest penger til de som tjener best, fordi de bruker mest strøm. Støtten følger forbruket. Vi vil i stedet gi like mye støtte til alle som har høye strømpriser, uansett hvor mye de bruker.

Hvis strømprisene i 2023 blir som antatt, betyr det 10 000 kroner i strømbonus i året, per person i husstanden. En familie på fire vil da få 40 000 kroner på konto.

Les mer hos VG: − Regjeringen kaster penger etter rikfolk

Å gi samme sum til alle, betyr at pengene vil utgjøre den største forskjellen for dem av oss med dårligst råd. Vi har også bedt regjeringen vurdere ekstra støtte til de som bor alene.

Slik lager vi en mer rettferdig ordning, som ikke sender mest penger til de som trenger det minst.

Vil du vite mer?Elsket av ekspertene

Vår strømbonus anbefales av økonomer, fordi det blir lønnsomt å bruke strømmen smart. Hvis du sparer der du kan, beholder du alle pengene selv.

Det vil heller aldri lønne seg å sløse med strøm, slik det iblant gjør med regjeringens nåværende ordning.

Strømsparing for alle

Å isolere vegger, legge solceller på taket eller kjøpe varmepumpe kan kutte strømregningen, men i dag er det altfor dyrt for mange av oss.

Oslo, Stavanger og flere andre kommuner der MDG har styrt inntil nylig har gitt mange millioner i støtte til energieffektivisering. Men staten må gjøre mer! MDG har flere ganger foreslått at den bør sponse inntil 50 % av slike tiltak, og gi billige lån som kan dekke resten. Da får vanlige folk også råd!

Energisparing er vinn-vinn

Strømmen vi sparer kan brukes andre steder, i stedet for klimaskadelig energi.

Putin får mindre makt når Europa blir mer selvforsynt med energi.

Mindre behov for ny kraft betyr mindre ødelagt natur.

Vi kan spare enorme mengder strøm i Norge med enkle, lønnsomme tiltak. Vi trenger bare å komme i gang.

Les mer: Lettere å spare strøm med MDG

Alle svar om strøm og energi

Hva mener MDG om utenlandskabler? Vindkraft? Kjernekraft? Vi har samlet svar på det aller meste her!

Vil du vite mer?

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en best mulig brukeropplevelse, analysere trafikken på nettsiden og tilpasse innhold og annonser. Du kan lese mer og endre dine preferanser når som helst på siden om personvern og informasjonskapsler.

Innstillinger
Aksepter alle